Nytt objektiv!

Min födelsedag var ju i onsdags och då fick jag den presenten som jag nog ville ha allra mest av alla mina önskningar. Det var alltså ett nytt objektiv! Och igår var jag ute i "skogen" bakom mitt hus och testade det lite, har inte kommit underfund med det helt och hållet ännu, dessutom är jag så van vid att kunna zooma och det kan jag inte med det här.
 
Kommer troligtvis bara använda det här objektivet de kommande månaderna, både för att lära känna det och för att det hittills känns så mycket bättre än mitt förra som var det basic 18-55mm objektivet en får med när en köper ett kamerakit. Det nya är ett 35mm (också från Nikon, precis som kameran och mitt andra objektiv) och egentligen väldigt standard men med tanke på min amatör-status och unga år kände jag att jag inte behövde något mer speciellt än det här. Vitsen är ju att jag ska bli nöjd med mina bilder!
 
Utöver det nya objektivet så såg jag även The Hateful Eight häromdagen. Ganska bra, väldigt typisk Tarantino film osv, finns egentligen inte så mycket mer att säga om det.

Gbg-regn och bokbyte

Med tanke på att jag slutar så tidigt på tisdagar hade jag bestämt mig för att åka och byta en av böckerna jag fått i födelsedagspresent efter jag slutat. Det gick väldigt bra och jag kom iväg från butiken med två böcker i handen istället för en som jag räknat med från början. Det blev Korpmåne av Therese Henriksson samt Drakarna av Julie Kagawa. Ärligt talat har jag ingen aning om någon utav dem är särskilt bra men när jag stod där i butiken kändes det bra att köpa dem heh...
 
Det har förresten regnat hela förmiddagen här i Göteborg (är en äkta göteborgare också som slänger in Hellström referenser i mina rubriker...), hade tur som tog regnkappa istället för min vanliga jeansjacka idag haha. Regnet i sig var inget större problem för den delen, jag älskar ju som sagt regn och tog mig till och med en promenad i regnet innan jag gick på vagnen. Mina stackars byxor blev aningen blöta men annars var jag skyddad av min fina galonkappa.
 
 
Just nu verkar det i varje fall som att det klarnat upp lite, hemma hos mig kan jag faktiskt se solen lysa genom träden. Och snart är klockan 15:00 vilket innebär att jag borde fortsätta mitt studerande. Har svenskaprov på fredag, specifikt är det antikens litteraturhistoria jag ska ha koll på. Känner mig faktiskt lite osäker trots att historia är något jag tycker jag är bra på. Tror min nervositet mest har med de vaga instruktionerna vi fått. Just nu lägger jag all min tillit på mina anteckningar och hoppas att der räcker :))
 
Tills vidare, kära läsare!

Presenter från ett födelsedagsfirande

Jag hade ett litet kalas igår då jag fyller år på onsdagen som kommer. Fick god tårta samt lite presenter som jag blev väldigt glad för. Ovan kan ni se goauchefärgerna (plus en palett) jag fick. Det blev ett Winsor & Newton set plus lite extra färger utöver det. Har velat ha goauchefärger länge så skulle nog kunna säga att det var presenten jag tyckte mest om... Förhoppningsvis hinner jag med att måla med dem under dagen också!
 
Utöver färgerna fick jag även två böcker men den ena hade jag (egentligen min pappa) redan så jag ska åka och byta den någon dag. Fick även en muminmugg som jag redan hade samt lite pengar som jag i denna stund funderar att lägga på ett stativ till min kamera. Om inte annat får de gå till en resa jag ska göra på höstlovet.
 
Själva kalaset eller vad en ska kalla det var väl hyfsat trevligt det med. Är dock inte den mest sociala människan på jorden vilket gör att fester och liknande inte alltid är så kul för mig. Sådana här "släktkalas" har jag egentligen bara för att få lite mer presenter hehe. Festen i sig kan egentligen kvitta, det brukar ändå sluta med att jag sätter mig i ett hörn och ritar eller liknande.

Josefin │ 17 │ Göteborg

Jag är en konst- och fotointresserad människa med en kärlek till film. Går just nu andra året på gymnasiet.

Mer om mig?