Blade Runner 2049

Som start på höstlovet begav jag och flickvännen oss iväg på bio idag! Vi såg nya Blade Runner! Satan, vilken film alltså?!? Villeneuve har gjort ett enastående jobb med den här filmen, verkligen. Den är så oerhört snygg och fångar verkligen känslan från originalet trots att handlingen är (enligt mig) så pass annorlunda.
 
Jag vill egentligen inte berätta något om handlingen eller så, det känns som att jag skulle spoila alltihop i så fall. Men det jag kan säga är att den går i en lite annan riktning än originalet, typ. Tror ni som sett originalet kommer förstå vad jag menar när ni ser den! Menar det inte på något negativt sätt heller, jag tycker definitivt filmen är värd att se, speciellt om en tycker om originalet! Skulle heller inte bli förvånad om den blev nominderad för bästa cinematografi/foto eller liknande kategorier.
 
 
Jag var dock inte förberedd på hur lång filmen skulle vara, blev alldeles förvånad när jag kom ut ur salongen och insåg att det hade gått hela tre timmar! Det var tre väldigt bra timmar i varje fall...

Framkallade bilder

Lämnade som sagt in min kamera på lagning under veckan. Fick inte riktigt reda på vad felet var och den fungerade som den skulle igen så fort filmen plockades ut. Händer det igen vid slutet av nästa film skulle jag komma tillbaka så kunde jag byta den eller få pengarna tillbaka så det var ju skönt i varje fall.
 
Framkallade hur som helst bilderna och fick tillbaka dem i torsdags. Blev riktigt nöjd med en del av dem, ska försöka skanna dem så snart som möjligt. Glömde nämligen av att be om att få bilderna digitalt också.
 
Från Botaniska trädgården, ett ensligt ställe i Norge samt min egen trädgård.
 
Detta var första gången jag använde en analog kamera så såg den här första filmen som mer av ett "test run" så att säga. Ett försök till att lära känna kameran och dess funktioner. Det innebar att en hel del av bilderna blev antingen suddiga eller överexponerade. Lite synd så klart men en lever och lär...
 
Inne i växthuset på Botaniska trädgården.
 
Älskar verkligen hur bilderna blev så bra utan att jag ens skulle behöva redigera dem efteråt, som så ofta är fallet när en fotar digitalt. Problemet är ju så klart att en inte kan veta om bilden blev bra eller inte förrän ett tag efter bilden tagits. Är hur som helst jätteglad över att jag har den här lilla kameran, trots hur jobbigt det blev med spaken nu på slutet.
 
Dessutom fick jag ett problem idag när jag skulle lägga i ny film :( Den ville inte sitta fast i kuggarna ordentligt och är rädd att jag ska förstöra hela filmen nu. Har en extra film ifall jag skulle behöva ta ut den här nu men det är verkligen synd att slösa en hel rulle på det viset. Blir så arg på mig själv alltså!

En vandring i Botaniska

 
Under veckan har jag haft fullt upp med prov vilket ledde till att jag olyckligtvis inte skrev något här. Men nu blir det ändring på det! Tänkte bjuda på lite bilder jag tog när jag och flickvännen var iväg i Botaniska. Tanken var egentligen att vi skulle ta en sväng till Delsjön men pga bök med spårvagnar fick det bli Botaniska istället.
 
Mängder med koi i en av dammarna.
 
Så fort vi kom dit gick vi faktiskt iväg och fikade på Anyday. Dom hade en väldigt god tigerkaka, lite väl kompakt bara för vår smak dock... Hur som helst kunde vi faktiskt sitta ute och fika, det var nämligen inte särskilt kallt eller blåsigt ute. Det var riktigt mysigt. Speciellt med tanke på höstfärgerna på växtligheten runtomkring oss. Allt gick liksom i olika nyanser av gult, orange och rött.
 
Har ni vägarna förbi rekommenderar jag defintivt att besöka botaniska, det är nog ett av mina favoritställen i Göteborg. Det är så lugnt och skönt och det tillsammans med de vackra höstfärgerna gör hela stället helt perfekt! Ärligt talat föredrar jag nog att gå runt där på hösten över sommaren.
 
Vi hittade ett träd med nästan helt vita löv. Råkade höra en tant som gick förbi som ansåg att trädet inte mådde särskilt bra. Kan tyvärr inte särskilt mycket om träd så har ingen aning om det stämmer eller ej.
 
 
Av någon anledning har min analoga kamera slutat fungera som den ska. Fotade en hel del med den idag faktiskt men sedan, precis innan jag skulle ta spårvagnen hem slutade spaken som en vrider fram filmen med fungera. Den har liksom fastnat :( Ska försöka lämna in den på lagning under veckan, om den ens går att laga... Vågar i vilket fall som helst inte göra något åt den själv då jag är rädd att förstöra kameran/filmen.
 
Förresten så har jag klippt mig, fast det kanske ni ser haha... Är väldigt nöjd i varje fall, känner mig som hemma i kort hår så att säga.

Josefin │ 17 │ Göteborg

Jag är en konst- och fotointresserad människa med en kärlek till film. Går just nu andra året på gymnasiet.

Mer om mig?