Filmtips

Här kommer ännu ett inlägg med filmtips! Denna gång med filmer jag sett ganska nyligen och tycker ni också borde se. Ursäktar (eller gör jag?) att 2 av 4 filmer är med Ryan Gosling i huvudrollen...
 
 
Se7en (1995) Alltså den här filmen kom lite som en käftsmäll mot mig. David Fincher vet hur en gör film om vi säger så. Kan tyckas aningen lång men jag försäkrar er, slutet är det som gör hela filmen. Brad Pitt tidigt i sin karriär förresten!
 
Lars and the Real Girl (2007) Väldigt mysig film om hur fina vi människor faktiskt kan vara mot varandra. Fin skildring av psykisk ohälsa dessutom. Hade ärligt talat inte jättehöga tankar om den sedan tidigare men när jag såg den så ändrades min åsikt direkt. Känner att den här lätt hade kunnat vara någon obehaglig psykologisk thriller men är så tacksam att det bara var en feel-good film!
 
The Machinist (2004) Ja alltså, motsäger kanske lite det jag skrev ovan med att faktiskt ta med en psykologisk thriller nu men tja... Vilken film. Precis som med Se7en så är det slutet som gör filmen. Det är även den här rollen som Christian Bale förlorade så mycket vikt för.
 
The Nice Guys (2016) Slapstick komedi på 70-talet med Ryan Gosling och Russel Crowe, vem skulle kunna tro att det var en så bra blandning? Speciellt Russel Crowe blev jag förvånad över, vanligtvis ser en ju honom i draman men han gör sig faktiskt väldigt bra här. Hur som helst; se den!

Suddig charm

Jag nämnde ju för några inlägg sedan att jag framkallat den första filmrullen från min Konica C35 och nu har jag äntligen skannat dem! Så, här kommer ett de bilder jag tycker bäst om. Helt oredigerade för att hålla kvar den där känslan en får av gamla foton :)
 
Troligtvis min absoluta favorit. Färgerna, hela känslen fotot avger ger mig bara så sköna vibbar!
 
Måste åka hit snart igen, växthuset gjorde sig verkligen bra på film.
 
Tyvärr lite suddig men älskar färgerna! Vet inte om det blev något fel när jag skannade för fotot ser mycket skarpare ut "irl"  :o !
 
Bästa fotot jag fick från min och flickvännens norgeresa. Får mig att tänka på gamla svenska semesterfilmer av någon anledning?
 
Det ska bli spännande att se vad det blir av nästa rulle, har ju till och med tidspress på mig. Det stressar lite lätt men tror jag kan klämma ut en hel del foton bara jag tar mig iväg med flickvännen någonstans. Det har varit lite svårt den senaste veckan dock med tanke på att hon är i Frankrike på språkresa...
 

Teckningar

Har suttit i princip hela veckan och tänkt på att jag ska skriva det här inlägget men på grund av min egen lathet har jag inte skrivit det förrän nu. Får ta och skärpa mig! Hur som helst tänkte jag bjuda på ett par teckningar jag gjort den senaste veckan.
 
 
Har inte gjort ett ordentligt porträtt på evigheter känns det som. Det var jättehärligt att verkligen få arbeta ut hela ansiktet riktigt ordentligt. Den är gjord i blyerts samt tusch för den tunna, tunna konturlinjen runtom (tydligast runt håret). Använde mig av en referensbild såklart men tog lite kreativ frihet med ärren och håret för att det skulle likna visionen av den karaktär jag hade i bakhuvudet medan jag ritade.
 
 
Det här blev en lite enklare skiss, gjord främst med tanken att jag ville öva poser. I allmänhet ganska nöjd men det bästa vore ju att göra nakenstudier (kallas det så?) för att få kroppens anatomi och proportioner rätt. Med kläder är det lätt att det blir fel eller att en döljer sina misstag bakom kläderna. Även denna är gjord i blyerts och med en referens.
 
Med tanke på att jag ändå har konst som ett av huvudämnena för bloggen tyckte jag att det var dags att jag bjöd på ett par teckningar igen. Oftast blir det ju mest foto här...

Josefin │ 17 │ Göteborg

Jag är en konst- och fotointresserad människa med en kärlek till film. Går just nu andra året på gymnasiet.

Mer om mig?