Röda skisser

Känner mig så lättad varje dag när jag kommer hem och vet att jag ännu inte har några läxor att göra! Jag kan göra vad jag vill, spela, rita, se på film, osv osv utan att känna några skuldkänslor eller ångest över det. (Visserligen borde jag ju göra läxorna så fort jag får dem så jag kan göra annat som faktiskt är kul men alltså: vem är faktiskt en sådan person?)
 
Ritade i vilket fall som helst skisserna ovan ^. Gav mig själv en liten övning att inte använda någon blyerts när jag skissade utan att jobba helt med tusch. Ska jag vara helt ärlig är jag lite förvånad över resultatet, trodde liksom att jag skulle bli besviken på mig själv och inte vara nöjd men så var inte fallet!
 
Det är väldigt skönt att känna sig bekväm och stolt över det en gör. Oftast brukar det ju bli så att en inte är nöjd och åmar sig över det istället.. Men att verkligen känna att Fan vad nöjd jag är med det här är lite av en ovanlighet med tanke på hur självkritisk en är som konstnär. Därför tar jag lite extra glädje i det för tillfället haha.
 
Förresten så har vi fått superintressanta uppgifter på bilden den här terminen och jag är verkligen sååååå taggad på att börja. Just nu jobbar vi med förarbetet vilket innebär att jag ska iväg och fota i helgen! Får berätta om det efteråt.

Landskapsövning

Gårdagen spenderade jag med att delvis spela Overwatch  och delvis med att öva landskapsmåleri. Ville pröva på att måla förenklade landskap på kort tid och det här blev då resultatet.
 
För bild ett använde jag mig av det här fotot och för bild två detta! Jag jobbade på båda målningar samtidigt (målade på den ena när den andra torkade lite och vice versa) och totalt tog det kanske en kvart-tjugo minuter att måla dom. Tog inte tid eller så men baserat på hur många låtar jag hann lyssna på under tiden så är det den ungefärliga tiden haha.
 
Det var definitivt en givande och rolig övning som jag verkligen borde fortsätta med. Hade dock velat pröva med goauche också (använde mig av akryl för dessa). Egentligen är det väl bäst att öva med flera olika medium men tror goauche och akryl är roligast (men det kanske har att göra med hur enkelt det är att jobba med den typen av färger..).

The Square

I fredags var jag alltså på premiären av The Square och som lovat ska jag skriva en liten recension, troligtvis lär det mer bli mina tankar om filmen än en riktig recension men förhoppningsvis kan det vara hjälpsamt ändå!
 
Rent ut sagt kan en ju säga att filmen handlar om empati och dubbelmoral (?). Huvudkaraktären jobbar på ett konstmuseum där dom för tillfället har en del utställningar om just empati och samtidigt sker det en rad händelser i huvudkaraktärens liv där han måste välja mellan att hjälpa en medmänniska eller inte, samt hur omvärlden behandlar honom när han är i behov av hjälp.
 
En väldigt intressant film och hyfsat relevant med tanke på hur dagens samhälle ser ut med våra fördomar och (icke-existerande?) tillit till varandra. Den har många moment som är lätta att känna igen sig i. En grej jag funderar över är dock om jag inte läst mig in tillräckligt mycket i filmens budskap? Är det något mer bortom det här med att filmen säger att vi mer eller mindre saknar empati mot andra. Oavsett så tycker jag den ger en en liten tankeställare och får en att ifrågasätta sitt eget beteende.
 
Utöver den intressanta handlingen var dessutom skådisarna jätteduktiga, verkligen skönt att få se svenska skådisar som faktiskt låter naturliga när dom pratar (har fått se för mycket dåliga deckare på tv det senaste..). Regi och redigering likaså.
 
Mitt betyg? Skulle säga antingen en sjua eller en åtta om vi bedömer från ett till tio.

Josefin │ 17 │ Göteborg

Jag är en konst- och fotointresserad människa med en kärlek till film. Går just nu andra året på gymnasiet.

Mer om mig?